Nieuws

06-06-2017
De jury voor de 25ste Libris Literatuur Prijs is aan het werk gegaan en staat onder voorzitterschap van oud-Libris Literatuur Prijswinnaar Abdelkader Benali. Hij zal op 7 mei 2018 tijdens het traditionele galadiner in Amsterdam bekend maken welke roman de opvolger wordt van Alfred Birney’s De tolk van Java.
Lees verder...
10-05-2017
Voorzitter Paul Kleyngeld van de Stichting Literatuur Prijs heeft, bij de start van de 25ste editie van de Libris Literatuur Prijs, aangekondigd zijn functie neer te leggen nu hij de statutair vastgelegde leeftijd van 70 jaar heeft bereikt. Het bestuur van de stichting heeft grote bewondering voor wat Kleyngeld de afgelopen decennia met de prijs heeft bereikt en is verheugd een opvolger te hebben gevonden in Janine van den Ende, als nieuwe voorzitter van de stichting. Zij is medeoprichter en bestuurslid van de VandenEnde Foundation.
Lees verder...
08-05-2017
De prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar gaat naar een roman ‘waarin je je als lezer door de sublieme stijl bijna medeplichtig voelt aan de beschreven wreedheden en tegelijk ook de kracht ervaart om te willen overleven,’ aldus juryvoorzitter Janine van den Ende bij de bekendmaking in het Amstel Hotel te Amsterdam.
Lees verder...
13-04-2017
Naast een cheque van € 50.000,- ontvangt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs ook een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom.
Lees verder...
20-03-2017
De schrijvers Walter van den Berg, Alfred Birney, Arnon Grunberg, Jeroen Olyslaegers, Marja Pruis en Lize Spit maken nog kans op het winnen van de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de bijbehorende 50.000 euro.
Lees verder...
06-02-2017
Nog 18 schrijvers maken kans op de Libris Literatuur Prijs 2017 en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation) koos de volgende titels voor de longlist van deze prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar:
Lees verder...