#DeZin: audiotrailers voor het onderwijs

Audiotrailer #DeZin

Beeld en Geluid op School werkt samen met de Libris Literatuur Prijs en de studenten (docenten in opleiding) van de Hogeschool Windesheim in Zwolle aan het geven van context aan de boeken van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023. Dit doen zij door het zoeken van fragmenten bij de thema’s van de boeken én door het maken van een boektrailer #DeZin waarin zij via één zin hun bewondering of passie voor of de essentie van het boek duiden.
De achttien boeken van de longlist staan al online. Stuk voor stuk mooie lessen met passende fragmenten én een mooie audiotrailer. Inspireer je leerlingen hiermee en neem het format over.
Maandag 6 maart wordt de shortlist bekend gemaakt.
Maandag 8 mei is de bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs.
Deze winnaar doet schooljaar 2023/2024 mee aan De Inktaap.

Hogeschool Windesheim leest de 18 titels van de longlist en maakt 18 audiotrailers voor het onderwijs.

Bekijk hier alle 18 audiotrailers: 

#DeZin 

 

De boektrailers laten in 90 seconden horen wat een boek teweegbrengt en worden samen met lesmateriaal geplaatst op het kanaal van Beeld & Geluid op het platform LessonUp en bovendien via Passionate/BulkBoek onder de aandacht gebracht bij alle scholen en docenten Nederlands. De boekentrailers helpen leerlingen over boeken na te denken en te praten én er een onderbouwde mening over te vormen.

#DeZin

Winnaar 2025

Shortlist 2025

Longlist 2025

archief